25 nov. 2009

Tutorial

Am introdus poza in Adobe Photoshop dupa care am folosit unelta" lasso tool" si am selectat dintele dupa care l-am modificat cu unelta" smudge tool". La fel am facut si cu celalalt dinte pentru al modifica.

Modificarea dintilor

17 nov. 2009

Ce este iubirea

Iubire este acel sentiment care ne incearca pe toti cel putin o data in viata. Este momentul in care renunti la a mai spune EU si EA si vei spune NOI!Iubirea este ceea ce ne face pe noi sa ne simtim oameni.

Cind iti imparti fericirea cu altul, nu te inchizi impreuna cu el intr-o inchisoare: pur si simplu daruiesti. Nu astepti nici macar multumire sau gratitudine. Daruiesti pentru ca esti prea plin, daruirea este o necesitate. Asadar, in cazul in care apare gratitudinea, ea este indreptata catre persoana care a acceptat iubirea ta, care a acceptat darul tau. Acceptarea ei te-a eliberat, ti-a permis sa-ti reversi iubirea asupra ei. Si cu cit impartasesti mai mult celuilalt, cu cit daruiesti mai mult, cu atit esti mai bogat. Daruind astfel, nu pierzi nimic si nici nu se iveste gindul "as putea pierde totul". De fapt, cu cit pierzi mai mult, cu atit existenta isi revarsa mai mult prospetimea asupra ta, daruindu-ti primaveri pe care pina atunci nici nu le banuiai.

Iubirea nu are definitie...noi incercam doar sa ii dam definitii...sa ii dam sensuri...sa ii cautam intelesuri...sa ii gasim raspunsuri, dar adevarul este ca IUBIREA...este doar IUBIRE...nu are definitii decat insasi IUBIREA!Dar daca ar fi sa ii dau o definitie, i-as da una:...tu si eu!

Iubirea...nu are gust...iubirea nu are miros....iubirea doar exista atunci cand doua suflete se intalnesc...iubirea esti...TU si EU....amandoi...si cat de frumos este sa existam asa...sa ne iubim ca doi fulgi inlantuiti intr-o calatorie de vis..numai noi..Te Iubesc...si iata cum sufletele gasesc dfinitii !

Poti sa iubesti o viata , sa daruiesti iubire, dar vine o zi cand iti doresti si sa primesti.Poate fi mai dureros un sentiment decat golul de iubire din suflet? Ati simtit vreodata suferinta acuta, ce-ti strabate toata fiinta , ce ti-o provoaca dorinta de a fi iubit? Eu cred ca singuratatea este profunda atunci cand nu te simti iubit. Cum poti fi fericit pt ca iubesti? ATAT? Iubesti si esti fericit? NU! Sigur trebuie sa fii iubit la randul tau ca sa poti spune cu adevarat ca esti fericit.Altfel nu ar mai exista atatea suflete singure si atata tristete.

"Sa iubesti nu e nimic. Sa fii iubit e ceva. Sa iubesti si sa fii iubit e totul."

„Iubirea nu se dovedeste...iubirea se simte !!! Iubirea este IUBIRE ! Iubirea o daruiesti, iar atunci cand o primesti esti fericit!!!”

Placa video

Placa Video (PV) este responsabila cu afisarea imaginilor pe ecranul monitorului. Ea este a doua componenta, dupa procesor, care determina puterea unui calculator si de aceea si in cazul ei este recomandat sa nu facem economie atunci cind dorim sa o cumparam. Daca nu dispunem de resurse financiare foarte mari este mai degraba recomandat sa avem un calculator cu un procesor puternic si o PV cu performante medii decit sa avem un procesor cu performante medii si o PV puternica. PV contine un procesor specializat numit GPU (Graphical Processing Unit) sau VPU (Video Processing Unit) care face o parte din calculele necesare pentru afisarea imaginilor, cealalta parte a acestor calcule fiind facuta de procesorul calculatorului (CPU). Fiecare PV are si o cantitate de memorie inclusa pe ea care este folosita de GPU (de exemplu pentru a stoca texturile suprafetelor intilnite in jocuri). Placa Video se fixeaza pe placa de baza intr-un slot alungit numit slot. Acesta poate fi de tip AGP (cel mai frecvent) sau PCI (foarte putine PV il folosesc in prezent). Modul de transfer a datelor video prin portul AGP este de 1X, 2X, 4X sau 8X dar asta nu inseamna ca un mod de transfer de 8X este de doua ori mai bun decit de cel 4X, ele avind performante apropiate, evident cu un plus de performanta pentru 8X. Placile Video sint construite de multe companii specializate in producerea de piese pentru calculator insa in fapt cea mai mare parte dintre aceste PV au un procesor grafic (GPU-VPU) fabricat fie de NVIDIA, fie de ATI. 1. NVIDIA Compania NVIDIA fabrica un GPU cu denumirea GeForce care, la fel ca in cazul procesoarelor centrale (CPU), are mai multe generatii si anume GeForce, GeForce 2, GeForce 3, GeForce 4 si cea mai noua generatie, GeForce FX. Procesoarele grafice de pe placile NVIDIA au nuclee ("cores") numite "NV n" unde "n" este un numar. Aceste GPU sint diferentiate deci in functie de nucleul lor (NV 30, NV 35, etc.). Denumirea nucleelor nu este o indicatie a performantei lor pentru ca de exemplu procesorul cu nucleu NV 34 (GeForce FX 5200) este mai slab decit procesorul cu nucleul NV 31 (GeForce FX 5600) si mult mai slab decit procesorul cu nucleu NV 35 (GeForce FX 5900). sursa:http://facultate.regielive.ro/referate/calculatoare/placa_video-1398.html

11 nov. 2009

Tutorial

Primul pas a fost sa copiem imaginea pe calculator. Al doilea pas a fost sa intram in Adobe Photoshop, clik pe "file-new" dupa care "file-open" si introducem imaginea dorita in Photoshop, selectam unealta rectangular marquee tool ,selectam conturul imagini, apasam ctrl c dupa care ctrl v pe "file new" si dam clik dreapta si selectam selectia crop.Al treilea pas este sa intram in "image-canvas size". si selectam pixeli.Am obtinut imaginea dorita.

10 nov. 2009

Poza modificata in Adobe Photoshop

Deschidem programul Adobe Photoshop dupa care adaugam o poza: Intam in selectzia "File- open" si selectam imaginea dorita. Dupa care primul pas este sa folosim unealta "smudge tool(R)" si ii modificam nasul, daca vrem sa marim unealta folosim parantezele patrate. Al doilea pas este sa folosim "Edit in Quick Mask Mode (Q)" unde avem nevoie de unealta "brush tool(B)" si ii color parul. Al treilea pas este sa intram in "Edit in Standard Mode" dupa care dam clik pe "selesc-invesre" pe urma "image-adjustments-hue/saturation" si imi modificam complet culoare parului. Asa arata imaginea modificata de mine:

4 nov. 2009

Exif

Exif este o colectie de informatii necesare despre o anumita imagine. Intram pe din site-ul: http://regex.info/exif.cgi, dupa care adaugam URL fotografiei si dam clik pe "View Image At Url" unde gasim informatiile dorite