20 ian. 2010

Simularea competentelor digitale

Azi in " Colegiul Tehnic Constantin Brancusi " se da simularea competentei digitale. Aici incerc sa va rezolv una din intrebati. Deschideti directorul ' examen ' situat pe Desktop, creati un folder cu numele'componenta' in care am mai creati inca doua foldere cu numele de ' Digital ' si ' Lingvistica '. In folderul digital am introdus fisierul ' comp_w '.
Bafta la examen!

13 ian. 2010

Imprimante

Imprimanta Laser Lexmark E120 * Producator: LEXMARK * Tehnologie de imprimare: Monochrome Laser * Procesor (MHz): 183 * Viteza maxima de imprimare alb-negru (ppm): 19 * Format: A4 * Format hartie suportat: A4, A5, A6, B5 * Consumabile: LEX12016SE * Capacitate tonere (pagini la 5% acoperire): 2500 * Garantie: 12 luni * Pret: 257,71 RON Imprimanta Matriciala LX-300+ *Model:LX-300+ *Tipul:Imprimanta matriciala *Format suportat:A4 *Configuratie pini:9 ace *Coloane tiparibile:80 de coloane *Interfata:Paralela / Seriala *Memorie: 8 KB *Pret: 789,14 RON

5 ian. 2010

Cadoul de Craciun

Intotdeauna mi-a placut sa testez cat mai multe telefoane, asa ca mai tot timpul cand vedeam unul ne mai atins, faceam pe dracu’n patru si ma jucam cumva cu el. Acum e ceva mai usor, pentru ca te duci in orice magazin sau dealer Orange/Vodafone si te poti “juca” cu o sumedenie de modele de telefoane mobile, ca sa fii sigur ca iti alegi modelul potrivit. Nokia 6300 care trebuie sa recunosc, arata chiar foarte bine. Insa doar atat. Nu pot sa spun ca e un telefon super dotat pentru ca nu e, mai ales ca il tine bateria cam doua zile si asta pentru ca are o sumedenie de culori disponibile intr-un ecran si el destul de generos. Stiam asta cand l-am luat, insa numarul de culori disponibile si pretul acceptabil (era la oferta) m-au convins sa fac acest compromis si sa-l iau in ciuda acestui fapt. Acum m-am obisnuit cu el chiar daca trebuie sa port mai tot timpul cu mine incarcatorul, pentru ca altfel, raman in “pana”. O alta chestie beton la telefon e faptul ca ii poti aranja meniul asa cum vrei tu, iar daca esti in lipsa de inspiratie, gasesti pe internet o sumedenie de teme pentru Nokia 6300, asa, ca sa ai de unde alege. Din dotari mai e de amintit radio-ul care se comporta si el bine, precum si media player-ul cu care poti sa asculti muzica sau sa vizualizezi video-urile filmate cu camera de 2 megapixeli. Toate astea cu un pret desigur: bateria care isi pierde din putere vazand cu ochii. Un punct in minus il dau si la scrierea de mesaje, pe care daca o faci cu diacritice te trezesti ca un mesaj nu va avea 160 de caractere, ci mai degraba in jur de 40. Tot pe minus iese si la partea de semnal si sonor, care sunt ambele destul de slabe in anumite conditii (e bine cand vorbesti sa fie cat mai liniste pe langa tine).Una peste alta, daca e sa faci abstractie de elementele negative si in plus, daca esti un fan Nokia, 6300-le e un telefon ok si rezistent, nu ocupa prea mult spatiu si …. credeti sau nu, isi face datoria de telefon :) .