9 dec. 2010

In fata prapastiei

Ca si toti colegii mei dupa terminarea liceului, bine inteles si terminarea bacalaureatului as vrea sa ma angajez undeva. Domeniu in care as vrea sa lucrez eu ar fi acela in invatamant, dar cate probleme sunt acuma la noi in tara nu cred ca poti sa gasesti un loc de munca bine platit. Dar asta este. Revenind la dorintele mele: as vrea sa termin liceul, sa termin si bacalaureatul cu bine si sa intru la facultate unde se studiaza pedagogia. Acuma depinde de medie si de facultate. Facultatea la care as vrea sa merg este fix in capitala tari, stiu taxele sunt mari si veniturile sunt mici, dar pentru a ajunge cineva trebuie sa te staduiesti din rasputeri pentru a ajunge acolo unde tu iti doresti. Dupa terminarea facultati as dori sa ma angajez la un liceu destul de bun aici in oras pentru a pune in practica cea ce am invatat in facultate. Oare va intrebati de ce imi doresc sa ajung in domeniul invatamantului: defapt eu vrea sa devin o invatatoare sa ajut copii defapt sa ii invat sa devina cineva in viata. Tot acest lucru ii datorez fostei mele invatatoare pe care am indragit-o foarte mult, desi a trecut atata timp de cand am terminat ciclul primar imi aduc aminte cu foarte mult drag de ea. Ii datorez foarte mult in viata: datorita ei am invatat o multime de lucruri interesanta. Cu tot respectul va multumesc! Cadre didactice: obiective:
  • pregătirea studenţilor ca viitori specialişti în domeniul educaţiei, prin cultivarea competenţelor necesare exercitării profesiunilor specifice educaţiei specifice educaţiei contemporane la nivel organizaţional, instituţional, comunitar-local şi naţional
  • dezvoltarea cadrului teoretic al ştiinţelor educaţiei în contextul dinamicii educaţiei în România şi în lume
  • elaborarea de studii şi cercetări relevante pentru educaţia contemporană şi în sprijinul implementării reformei
  • Pregătirea studenţilor este proiectată într-o manieră flexibilă, adaptată dinamicii nevoilor sociale şi educaţionale, pieţei muncii şi sistemului de credite academice de studii, astfel :
  • Pregătire psihopedagogică de bază (trunchi comun)-semestrele 1-5
  • Pregătire de specialitate pe 3 module (cu caracter opţional), semestrele 6-8
  • Programe socio-educaţionale şi educaţia adulţilor; management educaţional şi dezvoltarea resurselor umane; consiliere